Service en onderhoud
Leder
Leder is een natuurproduct en dus zijn wij als meubelfabrikant afhankelijk van wat de natuur ons geeft. Voor de verwerking van meubelleder worden door ons alleen de beste huiden geselecteerd. Net als alle natuurproducten geldt ook voor leder dat het in de loop der jaren alleen maar meer charme krijgt.
Een leren bankstel is stijlvol. Niet zo verwonderlijk dus dat u er heel lang van wilt genieten.
Daarom is het belangrijk om uw leren bankstel goed te onderhouden, het liefst een paar keer per jaar. Door leer te verzorgen en het leer te voeden, voorkomt u dat uw lederen meubels uitdrogen.
Handige tips en weetjes over leder
01.
Meubelleder verliest zonder regelmatig onderhoud als snel haar attractieve uitstraling. Neem het meubel regelmatig af met een licht vochtige, schone doek. Gebruik gedestilleerd water hiervoor, en géén microvezeldoek
02.
Iedere leersoort kan verkleuren onder invloed van licht. Plaats uw zitmeubelen daarom niet in direct zonlicht.
03.
Nagels van huisdieren kunnen het leder beschadigen. Ook het transpiratievocht van huisdieren kan de toplaag van het leren zitmeubel beschadigen. De meeste leersoorten zijn niet bestand tegen onze “huisvrienden”
04.
Vermijd langdurig contact met hoofdhaartalg en transpiratievocht, zeker wanneer u medicijnen gebruikt..
05.
Plaats leren meubels niet tegen of direct naast een warmtebron, hierdoor bestaat de kans dat het leer snel uitdroogt. Zorg voor een omgeving met een goede luchtvochtigheid (40-60%). Een te droge omgeving veroorzaakt uitdroging van het leer en dus scheurtjes/breeklijnen.
06.
Spijkerbroeken geven altijd kleurstoffen af, zelfs als ze al vaak gewassen zijn. Hierbij geldt wel dat hoe donkerder de (spijker-) kleding is, hoe meer kleurafgifte als gevolg van warmte, wrijving en vocht plaatsvindt.
07.
Een nieuw lederen zitmeubel is bij aflevering strak en weinig doorleefd. Door het gebruik ontstaat er na enige tijd plooivorming, dit komt door de natuurlijke rek die leder heeft en hoort nu eenmaal bij leer, het maakt een leren zitmeubel juist mooi.
08.
Meubelen voorzien van losse rug- , zit- of armkussens moeten regelmatig worden opgeklopt c.q. opgeschud. Als dit onvoldoende gebeurt, verliezen de kussens aan vorm/volume en zal meer plooivorming in het leer plaatsvinden.
09.
Verwijder in geval van vlekken direct zoveel mogelijk met bijv. een lepel. Door de eigenschappen van het leer zal een vlek meestal na verloop van tijd “in het leer zakken” en minder zichtbaar worden.
10.
Gebruik uitsluitend de onderhoudsproducten van Mol & Geurts en nooit agressieve reinigingsmiddelen of oplosmiddelen om leren meubels mee te reinigen.
Mol & Geurts leerreiniger
Met deze reiniger verwijdert u niet alleen vuilaanslag, maar ook de oude lagen van uw onderhoudsproduct. Zo worden uw zitmeubelen weer helemaal schoon.
Mol & Geurts lederwas met UV-filter
Na het reinigen is het belangrijk dat u een onderhoudsproduct in de vorm, van lederwas gebruikt, want de leerreiniger heeft een ontvettende werking. Met Mol & Geurts lederwas met UV-filter is het leer weer goed beschermd.
Meubelstoffen
Al onze stoffen zijn zorgvuldig geselecteerd en dit wordt gedaan aan de hand van een Martindale test die aangeeft in welke mate de stof slijt. Stoffen met een Martindale vanaf 20.000 toeren zijn geschikt voor normaal woongebruik. Verder worden de stoffen ook onderworpen aan een lichtechtheidstest De Martindale test en lichtechtheidstest is terug te vinden op de achterkant van onze stofstalen.
Wij adviseren u de zitmeubelen zo min mogelijk bloot te stellen aan direct zonlicht.
Alle door ons verwerkte stoffen zijn geschikt zijn voor normaal woongebruik. Toch kan in het dagelijks gebruik de stof beschadigen door fournituren van kleding of huisdieren die op de zitmeubelen spelen of slapen. Het is ook niet te vermijden dat lichtgekleurde stoffen gevoeliger zijn voor vlekken en het afgeven van kledingtextiel zoals bijvoorbeeld spijkerstof
Handige tips en weetjes over stof
01.
Wekelijks onderhoud van meubelstoffen heeft als effect dat stof en vezeldeeltjes zicht niet kunnen ophopen. Het is belangrijk daarbij uw zitmeubel te stofzuigen met een glad hulpstuk, ook tussen en onder de zitkussens. Bij stoffen met een pool altijd met de vleug mee.
02.
Vlekken dienen direct te worden verwijderd zodat ze geen kans krijgen lang op de stof in te werken., Vaste bestanddelen zoveel mogelijk verwijderen met een lepel.
03.
Deppen met een klam vochtige badstof handdoek om uitlopen van de vlek te voorkomen.
04.
Plooivorming is heel normaal en onvermijdelijk. Door het gebruik van het zitmeubel zal elke stof enigszins oprekken en dus plooien kunnen gaan vertonen. Vooral in de kussens, zittingen en armleggers. Dit hoort bij de eigenschap van stof en is niet iets om u zorgen over te maken. De mate van plooivorming wordt ook bepaald door de intensiteit van het gebruik.
Protexx 5 jaar vlekkenservice
Bij aankoop van nieuwe Molani meubelen maar ook bij nieuwe herstoffering van uw eigen zitmeubelen met stoffen bekleding, ontvangt u voor een geringe meerprijs per zitplaats, niet alleen een speciaal ontwikkeld beschermingsproduct, maar ook 5 jaar aanvullende vlekkenservice. Vóór ingebruikname van uw meubelen behandelen wij deze met de Protexx protector. Deze onzichtbare vezelbeschermer maakt het oppervlak optimaal vlekwerend en daarmee zeer gebruiksvriendelijk. Door deze bescherming zijn vlekken eenvoudig te reinigen en krijgen vloeistoffen geen kans om een blijvende vlek te veroorzaken in de meubelstof. Protexx is niet toepasbaar op meubelstoffen van dierlijke vezels zoals wol en mohair. Maak gebruik van Protexx 5 jaar vlekkenservice, de service van Mol & Geurts die ervoor zorgt dat u 5 jaar zorgeloos kunt genieten van uw nieuwe zitmeubel.